طريقة عمل الكفتة بالارز

المكوّنات

  1. الكفتة بالارز ممكن ان تعملها بالبيت او عند الجزار و
  2. تصنع باللحم الجملي فقط 1كيلو ارز مع نصف كيلو لحم جملي
  3. 2 حبة بصل
  4. 2 ربطة شبط و بقدونس
  5. توابل ملح و فلفل و ملح
  6. عصير طماطم او صلصة باشميل حسب الرغبة
  7. 3 فصوص ثوم
  8. زيت للتصبيع و للقلي

الخطوات

  1. 1 لو هتعملها عند الجزار يفضل و لو هتعملها في البيت يفضل في مكنة فرم مش كبة
  2. 2 تخلط المكونات و تضرب في المفرمة جيدا
  3. 3 و نصبع الخليط بعد كدا او نكورها علي شكل كور
  4. 4 نقدح الزيت في صنية علي النار و نحم الكفتة
  5. 5 يمكن ان تأكل من غير طبخ و هي ناشفة
  6. 6 علي النار نغلي الكفتة في ماء مغلي حتي نزيل الزيت اللذي امتصته الكفتة حتي تنضج
  7. 7 علي النار نحمر الثوم و بصلة صغيرة و نضع عصير الطماطم حتي يتسبك
  8. 8 نضيف الكفتة حتي تتجانس مع الصلصة
  9. 9 يمكن ان تضيف صلصة الباشميل او الصلصة البنية بدل من صلصة الطمام

مطبخ الجديد Aljded Kitchen

طريقة عمل الكفتة بالارز طريقة عمل الكفتة بالارز بواسطة Ahmed Elhawary في أغسطس 27, 2024 تقييم: 5

ليست هناك تعليقات:

يتم التشغيل بواسطة Blogger.